III. Ónodi Nyílröptető Viadal

Az Úr 2013. évének Új kenyér havának (augusztus) 31. napján Atilla Sólymai ismét történelmi megmérettetésre hívják mindazokat, kik az íjfeszítés mesterségében igencsak járatosak és azt az Ónodi vár ódon falai közt be kívánják bizonyítani.

E nemes versengésen bárki részt vehet, ki történelmi íjjal bír, vesszőit fából készíti, madarak tollával díszíti és gyakorló heggyel látott el. Szívesen látjuk azon barátainkat is, kik vadászreflex íjakkal érkeznek, őket külön értékeljük és díjazzuk. Örömmel vesszük, ha az esemény tiszteletére történelmi ruhát ölt, bár a részvételnek ez nem feltétele.

A viadal során 2D, 3D és ügyességi célokat kell meglőni, összesen 21-et, célonként három esetleg négy vesszővel.

A helyszínen ebéd igényelhető, amely árát a későbbiekben tesszük közzé, viszont azt csak akkor tudjuk garantálni, ha ilyen jellegű igényét a versenyt megelőző napig előre jelzi.

Tervezett program: az érkezőket reggel 8 órától 9:30-ig fogadjuk, majd a megnyitót követően 10 órától kezdődik az versengés, melyet ízletes ebéd követ, és míg szorgos asszonyaink az eredményeket összesítik addig vetélkedőkkel múlathatják az időt.

Díjazás: kategóriánként az első három helyezett érmet, oklevelet kap. Kihirdettetik továbbá a legeredményesebb csapat, mely neve felkerül a 2011 évben alapított vándordíjra, mit a következő viadal kezdetéig birtokolhat. (Ezen versengésben csak azon csapatok vehetnek részt, amely legalább 3 fővel nevezetek. A csapat eredményébe a 3 legeredményesebb íjász pontszáma számíttatik be.)

BTE: Pongrácz István

A felszerelést érintő esetleges károkért és sérülésekért a szervezők semmilyen felelősséget nem vállalnak! A versenyen való részvétel saját felelősségre történik!

A rendezőség a történelmi íjászatot szabadidős sportnak tekinti és ezt a rendezvényt is egyértelműen szabadidős eseményként határozza meg!

Előnevezés illetve további részletek honlapunkon találhatók: atillasolymai.hu
vagy személyesen: Pongrácz István tel: +3620 329-1801 email pongracz13@pr.hu

https://www.facebook.com/events/187246288118104/.